O mnie

Jestem Beata – wiecznie głodna wiedzy dietetyczka, która nie lubi jarmużu! Uzbrojona w wiedzę i doświadczenie odchudzania (siebie i innych), pokażę Ci tutaj, jak odżywić swoje jedzenie drobnymi zmianami. Wiem, jak to jest nie mieć czasu na gotowanie (kto nigdy nie jadł kanapki z serem na obiad, ten gapa!). Wiem też, że idealna kanapka z serem zawiera w sobie chleb i ser. Dlatego zapraszam Cię do mojej makrokuchni, w której pokażę Ci, że proste posiłki z dostępnych produktów mogą stanowić źródło pełnowartościowej diety. Wystarczy je trochę podrasować. Jak? Zapraszam do lektury!

dietetyk nadwaga

Skąd tyle wiem o odchudzaniu? W czasie studiów inżynierskich na kierunku “Usługi żywieniowe i dietetyka”, zostałam mamą. Dwa razy. A po ich skończeniu jeszcze raz 🙂 W tym czasie miałam kilka załamań związanych z żywieniem – wstawanie w nocy do lodówki, czy szafki z żelkami było wtedy moją ucieczką od emocji. Kilka lat poszerzania wiedzy, kilka lat pracy nad sobą i oto jestem! Gotowa na to, by dzielić się swoją wiedzą, jednocześnie nadal zgłębiając tajniki dietetyki na trwających jeszcze studiach licencjackich na kierunku Dietetyka.

Ciągle się uczę…

A jeśli jesteś ciekawa, gdzie zdobywałam swoją wiedzę, podrzucam listę certyfikowanych szkoleń i konferencji, w których brałam udział:

  • Studia licencjackie na kierunku Dietetyka w Wyższej Szkole Zdrowia w Gdańsku (2020-….:) )
  • Szkolenie “Podejście psychodietetyczne do pacjenta lękowo-depresyjnego w procesie leczenia otyłości cz. I i II” (2021) organizowane przez Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej Dzieci, Młodzieży i Rodzin
  • Szkolenie “Etyka i bezpieczeństwo a skuteczność w zawodzie dietetyka” (2021) organizowane przez Warsztat Nauki
  • Szkolenie “Jak pracować z podjadającym pacjentem cz. II” (2020) organizowane przez Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej Dzieci, Młodzieży i Rodzin
  • Konferencja Psychodietetyka w praktyce – Od relacji z pacjentem do sukcesu (2020) organizowana przez Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej Dzieci, Młodzieży i Rodzin
  • Szkolenie “Tłuszcze – z czym to się je?” (2020) organizowane przez Warsztat Nauki
  • Konferencja Psychodietetyka w praktyce – Przez mózg do żołądka (2019) organizowana przez Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej Dzieci, Młodzieży i Rodzin
  • Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa “Standardy leczenia dietetycznego – otyłość (2019) organizowane przez Polskie Towarzystwo Dietetyki
  • Kongres “Dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych: żywienie, probiotyka, suplementacja” (2019) organizowane przez Food Forum
  • Kurs o specjalności “Dietetyka kliniczna” (2019) organizowany przez Akademię Dietetycznie Poprawni
  • Ogólnopolska Konferencja Żywieniowa “Wyzwanie zdrowe wychowanie” (2016) organizowane przez fundację We Think Healthy
  • Konferecja Dietoterapia w Chorobach Cywilizacyjnych (2016) organizowana przez Food Forum
  • Warsztat szkoleniowy “Kompulsywne objadanie się, otyłość i nadwaga – praca z klientem” (2015) organizowane przez Centrum Terapii Zaburzeń Odżywiania
  • Studencka Konferencja Naukowa “Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a evidence-based nutrition” (2015) organizowane przez Studenckie Koło Dietetyki
  • Narodowy Kongres Dietetyczny (2015) organizowany przez Food Forum